Poesiomat ’17 |Poetry Jukebox ’17

Уважаеми колеги и приятели, заповядайте на откриването на поетичната / звукова инсталация Poesiomat в нощта на литературата на 10-05-2017 година от 17 часа в градската градина пред Народния театър, до „Читалнята“. Поетичният джубокс е традиция в много европейски столици в нощта на литературата и тук, в София се инициира от чешкия културен център и неговите партньори, които ме привлякоха за своята идея. Актьорите, които дадоха гласовете си за инсталацията за Костадинка Аратлъкова и Юлиян Петров, две от стихотворенията се четат от преводачката Кристин Димитрова и актьора Петър Русев, по желание на партньорите. Благодаря за поканата на г-жа Катерина Хуртаева и Чешкия културен център да осъществя записите в ролята на звуков режисьор.

Ще чуете стихове от Анамария Абруцети, Хуан Антонио Берниер, Ана Бландиана, Оле Бунгоорд, Мирослав Валек, Елфриде Герстъл, Даниела Данц, Иржи Жачек, Адам Загаевски, Хели Лаксонен, Шандор Мараи, Валери Петров, Мануел Антонио Пина, Вилем Рохеман, Тумас Транстрьомер, Линда Франс, Шеймъс Хийни, Борис Христов, Олег Шестински, Ацо Шопов.

По-долу можете да видите няколко кадъра от записите в студиото, както и фотографии на инсталацията Poesiomat в други европейски столици, които са свалени като илюстративен материал от страницата на чешките културни центрове.

Още веднъж: София, градска градина, 10-05-2017, до „Читалнята“.

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: