По повод една сериозна грешка на Капитал Light и "Градовете на татко"

Налага ми се да пиша, по повод, който далеч не може да се нарече приятен. Става дума за азбучното интервю с мен, което излезе в Капитал Light (брой 45, 9 ноември 2007). Там е допусната сериозната грешка, моят разказ „Градовете на татко“, към който има линкове в този блог и сканирани страници на сп.“Алтера“ с него, е възприет буквално като лична история, а не като художествен текст.
http://www.capital.bg/show.php?storyid=396363

Отдавам тази грешка на желанието да бъда представен възможно най-подробно и заради това този текст е интерпретиран като лична история. В този ред на мисли, не искам да бъда възприеман като жертва на трагично семейно нещастие. Отново повтарям, че това е просто литературен текст.
Вече получих извиненията от Капитал Light, но искрено се надявам, моето опровержение да бъда прочетено от достатъчно хора, за да се заличи представа за моето семейно положение.

Advertisements

6 Comments

Add yours →

 1. Изискай публикуване на опровержение на грешната информация, предоставена от вестника, в следващия брой. Пак ще останат заблудени, но ще намалиш броят им.

 2. Ухм, ти ли беще chen между другото?

 3. лена дионисиева ноември 12, 2007 — 8:44 am

  Мисля,че на фона на добрите и интересни неща,които прочетох и научих за Вас,тази грешка/дори и съществена да е/за интересуващите се сериозни читатели няма никакво значение.Тя би заинтригувала вероятно почитателите на „жълтите новини“,но те едва ли разгръщат Капитал и приложенията му.Желая Ви успех и непременно ще прочета ПЪРВИЯ ви роман.Поздрави,Лена

 4. Марияна Димитрова ноември 12, 2007 — 8:46 am

  Грешката на „Капитал Лайт“ ти е от полза, между другото. Точно това, че пишеше за някаква семейна трагедия, ме накара да прочета твоя блог. Не съм разочарована от това, което видях тук, и ти напомням древната мъдрост: „Всяко зло за добро.“ Ето, поради една грешка повече хора научават за теб, живота ти и това, което правиш.

 5. Никой нямаше да обърне внимание на грешката, защото нямаше да знае, че е такава…
  Капитал, ако беше информиран, щеше да поднесе извиненията си,както е редно, но може би има причина да афишираш тази грешка предварително? (само)Рекламата е добро и полезно нещо…понякога.
  Ще следя за романа ти, иска ми се да се окаже, че греша

 6. Благодаря за вашите коментари. Капитал Light поднесе своите извинения и обеща грешкат да бъде коригирана в Онлайн изданието. Грешката не е афиширана, а е отбелязана по подобаващ начин в моето лично пространство в интернет, където аз съм изложил своето виждане, защо се е получила грешката по този начин, защо аз говоря против нея и защо ме интересува тя да не бъде възприемана като такава. Отчитам, че Капитал Light със своята съпричастност и добра воля помага по този начин за моята популярност. Това, което аз държа е – да не се възприема този разказ като дневниково писане, лична история или нещо подобно, а да бъде разбиран като разказ, като художествено слово. Както и да не се създават мистификации относно моята личност и биографията на моето семейство. Така, че бих искал, нито пожелавам на някого да „извлича ползи“ от такива грешки, тъй като, най-малкото е обидно и жестоко.
  Както казах по-горе, моите отношения с Капитал Light са изчистени по този проблем. Всички останали забележки, по отношение на грешката, или пък третични интерпретации и наблюдния са безсмислени.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: